Save the date: 7 + 8 juni Blikopener Festival in Groningen!

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2024 is de tweede editie van Blikopener Festival in Groningen. Ja, je leest het goed: dit jaar niet één, maar twee dagen boordevol inspirerende kunstprojecten en performances. En op een nieuwe locatie: de Suikerfabriek. 

Blikopener is niet een festival zoals je dat kent. Het is een beweging van mensen, organisaties en kunstenaars die streven naar een betere wereld. Samen met bewoners van Groningen verbeelden we via kunst en cultuur mogelijke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. 

De komende weken duiken makers samen met deelnemers in vijf thema’s: ongelijkheid, hokjesdenken, toekomstdromen, eenzaamheid onder jongvolwassenen en een gezonde voedingsbodem. Op het festival ontdek je hoe zij hun verhalen op creatieve wijze vormgeven. Lees hier meer over de Co-creaties. 

We dagen jou uit om je blik te komen verruimen op Blikopener Festival. Het Suikerunieterrein vormt het decor waar we alle nieuwe perspectieven vieren. Geniet van een verrassende mix van dans, muziek, theater, literatuur en beeldende kunst. Leef je uit bij te gekke optredens. 

Meer info over het festival volgt snel. Zorg in elk geval dat je 7 en 8 juni alvast blokkeert in je agenda voor het meest uitdagende festival van Groningen!

Vorige
Vorige

Eerste namen: Jooz, Staatseinde, Wolfskers, Elly van Eeghem en meer. Koop nu tickets!