Eerste namen: Jooz, Staatseinde, Wolfskers, Elly van Eeghem en meer. Koop nu tickets!

Blikopener Festival lanceert vandaag de eerste namen van het festivalprogramma. Onder meer Jooz, Staatseinde en Wolfskers reizen op 7 en 8 juni naar de Suikerfabriek in Groningen af voor energieke liveshows. Elly van Eeghem nodigt kunstenaars, bewoners en bezoekers in Publiek Plan uit om hun persoonlijke ervaring met de publieke ruimten van Groningen te delen. Kunstenaarscollectief Circus Andersom, sociaal designer Madelinde Hageman, choreograaf X_YUSUF_BOSS en educatie-makersduo DRUKCollectief gaan in verschillende co-creatie trajecten samen met Groningers aan de slag met specifieke thema’s. Word je al nieuwsgierig en enthousiast? Koop dan hier direct tickets voor Blikopener Festival, want de kaartverkoop start NU!

Hiphop, New Dutch Wave en meer

Vrijdagavond 7 juni storten Wolfskers en Jooz hun tunes uit over het publiek. Met alternatieve pop en hiphop belooft Wolfskers een innerlijke ontdekkingstocht langs mystieke ervaringen en confronterende realiteit. Het viertal was een van de hoogtepunten van de Popronde 2023 en werd uitgeroepen tot 3voor12talent. Geïnspireerd door acts als Brockhampton, Kendrik Lamar, Frank Ocean en FKA Twigs schuwt Wolfskers belangrijke levensvragen in hun muziek niet.

Creatieve duizendpoot Jooz maakt furore als muzikant, artiest en woordkunstenaar. Met zijn eigenzinnige sound vol catchy melodieën en een opzwepende dosis levenslust brengt hij gelaagdheid voor fijnproevers. Wat hij precies doet op Blikopener? Dat mag Jooz weten!

Zaterdagavond 8 juni betreedt Staatseinde het muziekpodium van de Suikerfabriek. De interstellaire kosmonauten van Staatseinde landen hun ruimteschip om hun bijzondere geluid, omschreven als Neue-Niederländische-Welle, naar de aarde te brengen. Verwacht pulserende electro, nostalgisch hoopvolle synthlines en prikkelende zang. Van wave tot EBM van NWD tot punk en meer.

Expo: Elly van eeghem en bakkerij de eenvoud

De Balzaal en de hal van de Suikerfabriek vormen het decor van een geestverruimende expositie tijdens Blikopener Festival. Hier tref je onder meer Bakkerij de Eenvoud en Elly van Eeghem aan. Met Publiek Plan duikt kunstenares Elly van Eeghem in de openbaarheid van publieke ruimten in de stad Groningen. Welke ruimtes in de stad zijn geliefd en welke juist niet? Welke private ruimtes zouden weer publiekelijk opengesteld moeten worden? Waar voel jij je als inwoner ongewild publiek? Elly van Eeghem nodigt je tijdens Blikopener Festival uit om jouw persoonlijke ervaring met Groningen te delen. Help om de kaart van Groningen te vullen, zodat er een gigantisch, cartografisch patchwork ontstaat.

Circus andersom, madelinde hageman,

X-Yusuf-Boss en drukcollectief

Het Blikopener Festival vormt zich rondom vijf co-creaties. Kunstenaars en ontwerpers gaan samen met bewoners aan de slag met complexe vraagstukken die spelen in de stad en provincie Groningen. In creatieve sessies onderzoeken we hoe we de systemen waarin we vastzitten kunnen veranderen.

Kunstenaarscollectief Circus Andersom onderzoekt samen met Groningse boeren hoe we weer kunnen zorgen voor een gezonde voedingsbodem. Steeds minder mensen weten hoe en waar hun eten gemaakt wordt, we zijn de verbinding kwijt met onze bodem. Hoe herstellen we deze? Deze vraag staat centraal in de co-creatie Reis naar de Aarde.

Kunstenares en social designer Madelinde Hageman zoekt al jaren naar nieuwe woorden voor eenzaamheid. In de co-creatie Taal voor Eenzaamheid doorbreekt ze het taboe dat heerst op mentale gezondheid. Samen met jongeren maakt ze sombere gevoelens, stress en eenzaamheid bespreekbaar.

X_YUSUF_BOSS geeft jongeren in de provincie Eemsdelta de kans om zich uit te spreken. Hoe zouden zij de toekomst vormgeven als ze er invloed op hadden? Op het platteland van Oost-Groningen wordt veel voor hen besloten. Met dans, muziek en fotografie stimuleert X_YUSUF_BOSS jongeren in de co-creatie Heden-verleden-toekomstdromen om hun dromen te verbeelden.

In de co-creatie Van de bank af?! duikt educatie-makersduo DRUKCollectief in de wereld van de kledingbank. Hoe mooi deze initiatieven ook zijn, het systeem van ongelijkheid en onrecht wordt ermee in stand gehouden. Samen met bezoekers en vrijwilligers van Kledingbank de Zeecontainer bedenkt DRUKCollectief manieren om van de bank af te komen.

Koop nu tickets: Pay-What-You-Can!

Festivaltickets voor vrijdagavond 7 juni en zaterdagavond 8 juni zijn nu te koop, bestel hier direct je kaarten. Blikopener Festival is voor iedereen toegankelijk, hoe groot of klein je beurs ook is. Daarom kies je zelf welk bedrag je kunt betalen. Je kiest een bedrag tussen de € 5,- en € 40,- euro.

Een eerlijke ticketprijs voor Blikopener Festival is € 15,-. Met dat bedrag zorg je ervoor dat wij alle mensen die het festival mogelijk maken netjes kunnen betalen. Kun je wel iets missen en kies je voor een duurder ticket? Dan maakt jouw donatie het festivalbezoek van iemand met een kleinere beurs mogelijk. Heel erg bedankt!

Vorige
Vorige

Bevestigd: Hang Youth, Kleine Crack & Slagter, Massih Hutak, Connor Schumacher, New Dutch Connections en meer!

Volgende
Volgende

Save the date: 7 + 8 juni Blikopener Festival in Groningen!