Programmering Blikopener Festival compleet

Ben je er klaar voor? Vandaag presenteren we de laatste nieuwe namen voor Blikopener Festival: Reis naar de Aarde, The Turn Club, Farm Well, What no one tells you, Buurtmoeders en Strange Fruitz Camp x Mosterd. Daarmee is het programma van de tweede editie op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni in de Suikerfabriek compleet. Heb jij je tickets al in the pocket? Mis het festival voor (on)mogelijkheden niet!

Reis naar de Aarde

Weet jij nog hoe en waar ons voedsel wordt gemaakt? Wat weet jij van onze bodem en van Moeder Aarde? Circus Andersom en Blikopener Festival nodigen je uit voor een Reis naar de Aarde. Ga mee op tour door het Groninger Ommeland en maak contact met de Aarde onder je voeten. Daarbij worden alle zintuigen ingezet om te horen, voelen, zien, ruiken en proeven. Reis naar de Aarde vertrekt vanaf de Ommelander Markt. Voor deze tour heb je een los ticket nodig. Hierbij zijn een vegetarische lunch, drinken en vervoer inbegrepen.

De Wijk De Wereld presenteert: Buurtmoeders

Vanaf 16.00 uur tot ‘s avonds laat lopen de Buurtmoeders in Lewenborg dagelijks in tweetallen door de wijk. Herkenbaar aan hun roze hesjes, voorkomen ze met zachte hand een hoop narigheid en leggen ze belangrijke contacten met jongeren. Bekijk op Blikopener Festival de film Buurtmoeders die De Wijk De Wereld maakte over deze vrouwen met een warm hart voor de buurt!

New Heroes presenteert: Farm Well

Vandaag de dag is het soms moeilijk om boer te zijn. Maak kennis met de boeren die het verschil maken! Op Blikopener Festival kun je met Farm Well 6 korte verhalen bekijken van boeren in Europa met inspirerende en krachtige sociale innovaties: projecten die mentaal, sociaal en fysiek welzijn verbeteren.

What no one tells you!

De meeslepende, interactieve installatie What no one tells you! nodigt je uit om jouw levenservaringen en strijd te delen en erover na te denken. De installatie bevordert empathie, begrip en verbinding. Het biedt een krachtige gelegenheid om sociale kloven te overbruggen en gemeenschap te kweken. Voeg jouw stem toe aan deze voortdurende dialoog!

Strange Fruitz Camp x Mosterd

Hoe ziet religie er anno 2024 uit? In een wereld met een gewelddadig verleden en een onzekere toekomst zoeken steeds meer (jonge) mensen weer naar rituelen, hoop en vormen van solidariteit om het leven betekenis te geven. Tijdens deze interactieve maaltijd nodigen Strange Fruitz Camp en Mosterd je uit om in gesprek te gaan met iemand die je niet kent.

The Turn Club

Ben je geïnspireerd of je ergens bewust van gemaakt tijdens Blikopener Festival? Voel je je geraakt, maar wordt het je af en toe ook even teveel? Heb je behoefte aan reflectie of wil je juist in actie komen? Stap binnen bij The Check Out en The Turn Club helpt je verder.

Veelgestelde vragen

Wat is Blikopener Festival? Wat kan ik verwachten op Blikopener? Waar vindt Blikopener plaats? Wanneer is Blikopener? Hoe werkt Pay-What-You-Can? Deze en vele andere vragen over ons festival beantwoorden we bij de Veelgestelde vragen. Bekijk ze hier!

Koop nu tickets voor Blikopener Festival

Met nog twee weken te gaan is het programma van Blikopener Festival compleet. Wij kunnen niet wachten. Ben jij er al klaar voor? Koop meteen tickets als je dat nog niet hebt gedaan. Je kiest zelf hoeveel je kunt betalen, van € 5,- tot € 40,-. Zo maken we het festival voor iedereen toegankelijk, of je nu een grote of kleine beurs hebt. We zien je graag in de Suikerfabriek!

Vorige
Vorige

“Juist in eenzaamheid kun je soms je ziel weer voeden” 

Volgende
Volgende

“Een handvol aarde bevat meer microben dan er ooit mensen zullen zijn”