Bevestigd: Hang Youth, Kleine Crack & Slagter, Massih Hutak, Connor Schumacher, New Dutch Connections en meer!

Blikopener Festival bevestigt vandaag de komst van Hang Youth, Kleine Crack & Slatger, Batatuké, Coco Coquelicot, ARK/Connor Schumacher, New Dutch Connections, Massih Hutak en Rijker dan een Miljonair naar de Suikerfabriek. Lees snel verder om meer te lezen over het programma van deze tweede festivaleditie op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Koop hier direct tickets voor Blikopener Festival.

hardcore punk, hiphop en zuid-amerikaanse vibes

Hang Youth houdt het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. Met ultrakorte, furieuze hardcore poppunk-beukers legt Hang Youth hun sociale onvrede vast. En dat zul je 8 juni zeker horen op Blikopener Festival!

Het Vlaamse duo Crack & Slagter is trouw aan een specifieke stijl van Gangsta rap, de Memphis Horrorcore. Minimale synths en beats van producer Slagter ondersteunen de onomwonden thema’s zoals drugs en moord, die MC Kleine Crack aansnijdt. Maak je op 8 juni klaar voor bezeten raps en helse energie.

Het is dansbaar. Het is melodieus. Batatuké vermengt de kleuren van Braziliaanse, Afrikaanse, Caribische en andere Zuid-Amerikaanse ritmes tot een heerlijke, meezingbare mix. Probeer op vrijdag 7 juni dan maar eens stil te blijven staan. (Dat gaat dus niet lukken).

Coco Coquelicot giet op 8 juni haar unieke mix van clubgeluiden uit over het publiek. Bevlogen, opzwepend en onverschrokken: deze muzieknerd pur sang combineert warme grooves met stevige baslijnen. Als medeoprichter van Relate Radio en organisator van Butts, de hoog aangeschreven queer clubnacht in Oost, jaagt Coco de vooruitgang van de Groninger muziekscene aan.

podiumkunst op blikopener

Connor Schumacher nodigt je uit in de ARK Rave Studio. Een ruimte waar je enthousiast en bewonderenswaardig mag bewegen. De samenleving zou er beter uitzien als we elke dag zouden dansen. Laten we daarom samen in beweging komen!

Iedereen heeft toekomstdromen, maar niet iedereen krijgt de kans ze na te jagen. Ontmoet nieuwe Nederlanders en ontdek hun talenten en dromen. In Future Citizens geeft New Dutch Connections het podium aan (ex)-vluchtelingen.

Expo: massih hutak en rijker dan een miljonair

Er zijn ook twee nieuwe namen voor de Blikopener expositie bevestigd. Massih Hutak is een Nederlandstalige hiphopartiest, producer en schrijver uit Amsterdam-Noord. Hij richtte de op hiphop geïnspireerde grassroots-beweging Verdedig Noord op. Door middel van kunst-cultureel en sociaal-maatschappelijk werk zet Massih zich in voor een solidaire stad. Voorbeelden daarvan zie je op Blikopener Festival.

In het artistieke programma Rijker dan een Miljonair nodigen social designer Madelinde Hageman en design antropoloog Tina Lenz jou uit om verbeelding te geven aan je persoonlijke perceptie van armoede en rijkdom. Angst voor armoede is een gevoel dat iedereen kent. Maar wat betekent het om je arm of rijk te voelen? En heeft dat altijd te maken met het wel of niet hebben van geld?

Koop nu tickets: Pay-What-You-Can!

Festivaltickets voor vrijdagavond 7 juni en zaterdagavond 8 juni zijn nu te koop, bestel hier direct je kaarten. Blikopener Festival is voor iedereen toegankelijk, hoe groot of klein je beurs ook is. Daarom kies je zelf welk bedrag je kunt betalen. Je kiest een bedrag tussen de € 5,- en € 40,- euro.

Buro Mix organiseert de tweede editie van Blikopener Festival. Het festival is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Emmaplein Foundation, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds ZOZ, Gemeente Eemsdelta, Gemeente Groningen, Kunstraad Groningen, Stichting J.B. Scholtenfonds & stichting H.S. Kammingafonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Vriendenloterij Fonds en VSBfonds.

Vorige
Vorige

Bevestigd: SENU, Rommy Gabay, Eva Koopmans, MOHA en meer!

Volgende
Volgende

Eerste namen: Jooz, Staatseinde, Wolfskers, Elly van Eeghem en meer. Koop nu tickets!