Suze Ijó, Promario, DeMensplek Karavaan en meer nieuwe namen voor Blikopener Festival

De line up van Blikopener Festival krijgt steeds meer vorm, vandaag publiceren we weer een aantal nieuwe namen! Suze Ijó, Promario, DeMensplek Karavaan, DesignArbeid, Coco Invites en de installaties Wie zijn wij?, Verhalen met Zorg en Who owns the economy? zijn op 7 en 8 juni te zien in de Suikerfabriek. Lees snel verder voor meer info over het programma. 

house dj suze ijó doet het net even anders

In een tijd waarin tempo’s alsmaar versnellen, slaat house-DJ Suze Ijó een andere richting in. Ze mixt klassiek vinyl met moderne tracks tot een unieke sfeer vol diepe, soulvolle en hypnotiserende beats. Met een smeltkroes van tracks uit West-Afrika, de West-Indische eilanden en Latijns-Amerika belicht Suze Ijó de niet-westerse traditie van soulvolle house en funk. House belichaamt voor Suze Ijó niet alleen een genre dansmuziek, maar ook een stemming. Een manier van bewegen, een ethiek en een cultivering van de geest.

Promario presenteert live de balans podcast

In het programma-onderdeel De Avondblik nodigt Romario Martins a.k.a. Promario je uit voor een gloednieuwe live opname van De Balans Podcast. Samen met vier special guests bespreekt hij de hiphop cultuur in Groningen en Nederland. Wat kun jij er halen en brengen? Van rhythm en poetry tot multimedia, van art, DJ en rap tot dans.

coco invites: dj anchieng, tempest, madurodarm en lunacious

Voor Blikopener Festival nodigt Coco Coquelicot vier opkomende DJ's uit die je zeker niet wilt missen. Je kent ze misschien nog niet, maar daar gaat heel snel verandering in komen! Op vrijdag is het podium voor twee Black Ladies Of Groningen, DJ Anchieng en Tempest. Zaterdag is het de beurt aan duo Madurodarm en aan Lunacious. 

Bevestigd in de expo

Op Blikopener Festival presenteert DesignArbeid het project Toon. Toon plaatst kunst, interventies en artistieke maakprocessen in de publieke ruimte. Deze werken ontlokken gesprekken over verschillende thema’s, zoals: wat betekent afscheid nemen? Wat is waarde? En wat is werk? 

Je hebt vast het bekende gezelschapsspel Wie is het? weleens gespeeld. Op Blikopener Festival kom je een levensgrote variant op dit spel tegen: Wie zijn wij? Het is een uitnodiging om samen in gesprek te gaan over het slavernijverleden. Een gezamenlijk verleden dat we allemaal delen. Wat weet jij van de mensen die er vroeger een rol in speelden of vandaag nog mee te maken hebben? 

De installatie Who owns the economy? reflecteert de zoektocht van Olga Mink, Godelieve Spaas en Peter Zuiderwijk naar het antwoord op deze vraag. Of we nu boodschappen doen of de belastingaangifte invullen: we hebben allemaal te maken met de regels die gelden in onze gezamenlijke huishouding. Maar is de economie ook van ons? Wie bepaalt de regels ervan? Hoe geven we de economie van morgen samen vorm? 

In Nederland verlenen zo’n vijf miljoen mensen mantelzorg, veelal belangeloos en soms langdurig en intensief. Bureau Ruimtekoers en Nikki Loef gingen in gesprek met mantelzorgers. Hun kunstwerk Verhalen met Zorg groeit voortdurend, doordat bezoekers hun verhalen met zorg delen in kleiwerkjes. Al deze zorgsymbolen laten zien hoe divers ‘zorgen voor een ander’ kan zijn.

Bij DeMensplek Karavaan pruttelt een koffiepot. Rondom de verrijdbare kar ontstaan gesprekken, verhalen en verbinding. Hier kunnen mensen stilstaan bij het zorgen voor zichzelf en voor anderen. Want er is soms te weinig oprechte aandacht voor elkaar, te weinig contact met elkaar. 

Tickets Blikopener Festival

Bekijk het volledige Blikopener Festival programma hier of koop direct tickets voor vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Je kiest zelf hoeveel je kunt betalen: van € 5,- tot € 40,-. 

Vorige
Vorige

“Kledingbank De Zeecontainer is veel meer dan een plek waar mensen kleding komen halen: ze voelen zich er veilig en gehoord”

Volgende
Volgende

Bevestigd: SENU, Rommy Gabay, Eva Koopmans, MOHA en meer!