Bevestigd: SENU, Rommy Gabay, Eva Koopmans, MOHA en meer!

Blikopener Festival publiceert vandaag een nieuwe reeks namen: SENU, Rommy Gabay, Eva Koopmans & De Makkers, MOHA, Move Huntu, The Pink Cube, Tule Tanko en studenten van iRAP komen in juni naar de Suikerfabriek voor het festival van (on)mogelijkheden. Organisator Buro Mix nodigt bezoekers aan om de wereld op een nieuwe manier te bekijken. Met inspirerende kunstprojecten en maatschappelijk betrokken makers hoopt Blikopener Festival dialoog, inspiratie en actie te bevorderen om samen te werken aan een eerlijkere wereld. 

Dialoog en ontmoeting in De Avondblik

In het programma-onderdeel De Avondblik biedt artiest en creatief ondernemer Cissy Joan platformen en subculturen uit de stad de ruimte om zichzelf te laten zien. Move Huntu vertelt in de multidisciplinaire voorstelling Mama verborgen verhalen over het moederschap en de rol van de vrouw. The Pink Cube vraagt met het participatieve werk Our Exquisite Corpse aandacht voor de immense wachttijden in de transgenderzorg in Nederland. Afrikaans theatermaker en podiumkunstenaar Dr. Nii Ocquaye Hammond vertelt in Tales of Tule Tanko de verhalen van onze voorouders. Wie waren onze voorouders en hoe hebben zij ons leven beïnvloed? 

Soulvolle melodieën en eclectische sets 

Met haar gevoelige stem en soulvolle melodieën nodigt Rommy Gabay bezoekers uit om op ontdekkingstocht te gaan naar zichzelf. Haar muzikale verhalen raken een snaar in het hart en inspireren tot zelfreflectie. De Berlijnse artiest SENU wordt voortdurend verliefd op de geluiden van Afrika, de Amerika’s en stedelijke ruimtes uit verschillende diaspora’s. Geen eclectische show is gelijk. SENU is een van de oprichters van SLIC Unit, een DJ-collectief dat collectieve vreugde en radicale solidariteit binnen de muziekindustrie beoefent.

Een nieuw perspectief op de zorg?

Het Amsterdamse kunstenaarscollectief MOHA brengt een discussie los over de zorg. Wat gebeurt er als de stereotypen die aan zorg zijn verbonden worden doorbroken? Welke reacties veroorzaken de gebaren van zorg bij het festivalpubliek? Studenten van de opleiding interRelational Art Practices (iRAP) nemen het publiek mee in uiteenlopende kunstenaars- en ontwerppraktijken. Het werk ontstaat veelal in relatie, dialoog of samenwerking met de ander. Relationeel kunstenaar Eva Koopmans & De Makkers presenteren De Wachtkamer: een kunstwerk over zorgen voor elkaar. Wie zorgt er voor jou? En waar zorg jij voor? 

Tickets Blikopener Festival

Bekijk het volledige Blikopener Festival programma hier of koop direct tickets voor vrijdag 7 en zaterdag 8 juni. Je kiest zelf hoeveel je kunt betalen: van € 5,- tot € 40,-. 

Vorige
Vorige

Suze Ijó, Promario, DeMensplek Karavaan en meer nieuwe namen voor Blikopener Festival

Volgende
Volgende

Bevestigd: Hang Youth, Kleine Crack & Slagter, Massih Hutak, Connor Schumacher, New Dutch Connections en meer!